Dreamfilm – Bästa alternativ till Dreamfilm 2021

Dreamfilm var länge ett populärt alternativ för att streama filmer och serier. Dreamfilm och liknande piratsajter är dock olagliga och du bryter mot lagen när du streamar filmer och serier därifrån. Som tur är finns det idag många bra alternativ till Dreamfilm. Här kan du läsa mer om olika Dreamfilm-alternativ, så att du kan ta ett klokt beslut och inte bryta lagen.

Nedan följer en lista på alternativ till Dreamfilm.

Topp 5 bästa Dreamfilm alternativen 2021

1. C More

C More är en av de största tv- och streamingtjänsterna i Sverige. Här hittar du ett stort utbud av underhållning, bland annat film, TV-serier, barnprogram och sport. Använd din dator, TV, surfplatta och mobil för att ta del av det varierade utbudet. C More ger dig även tillgång till TV-kanaler som SVT, TV4 och många fler.

Abonnemang

För att ta del av nöjesutbudet hos C More betalar du en fast månadsavgift. Du får titta hur mycket du vill under den tidsperioden och du kan ladda ner filmer och serier. Det finns olika abonnemang att välja på. Priset och innehållet skiljer sig mellan de olika abonnemangen och därför måste du läsa på om varje abonnemang innan du väljer.

  • C More är det billigaste abonnemanget och kostar 109 kronor per månad. I paketet ingår storfilmer och tv-serier för både vuxna och barn, 10 live-kanaler från SVT, TV4 och C More samt svenska C More originalserier. För barn ingår bland annat SF Kids. Du kan prova C More kostnadsfritt i två veckor.
  • C More TV4 kostar 139 kronor per månad. Abonnemanget ger tillgång till filmer, serier och barnunderhållning samt 16 live-kanaler från SVT, C More och TV4. Du kan titta på populära TV4-program utan reklamavbrott. I paketet ingår även svenska C More originalserier och internationell reality från hayu. Du kan dessutom streama från två skärmar samtidigt. Även detta abonnemang kan du prova på kostnadsfritt i två veckor.
  • C More Mycket Sport / C More Familj kostar 199 kronor per månad. Här ingår allt i C More TV4-paketet samt mycket sport. Med det här abonnemanget kan du titta på La Liga, SerieA, MLS, landslagsmatcher, utvalda matcher från SHL och HockeyAllsvenskan samt livesport från hela världen. Paketet ger dig möjlighet att streama matcher i 48 timmar samt titta på två skärmar samtidigt. Abonnemanget ger användare tillgång till 18 TV-kanaler från SVT, C More och TV4.
  • C More All Sport kostar 449 kronor per månad. Det här paketet är det perfekta valet för dig som älskar sport. Du kan ta del av hela C Mores sportinnehåll av friidrott, basket, golf och mycket mer. Alla matcher i SHL, HockeyAllsvenskan, La Liga, Serie A, MLS och landslagsmatcher kan du streama i 48 timmar. Även filmer, TV-serier, barnunderhållning, och 25 TV-kanaler ingår. Du kan titta på TV4-program utan avbrott och det är dessutom möjligt att titta på två skärmar samtidigt.

Priser

Priserna hos C More varierar från ett billigt standardabonnemang till ett omfattande och relativt dyrt paket. Prissättningen är marknadsmässig och du får det du betalar för. Om du vill ha tillgång till ett mycket brett sortiment av underhållning och sport betalar du mer, men om du nöjer dig med filmer, serier och barnunderhållning så kostar det C More lika mycket som andra alternativ som erbjuder samma typ av utbud.

Utbud

Utbudet av serier och filmer är relativt stort, men det är inte i närheten av jättarna Netflix och HBO. Det stora fördelen med C More är att det ägs av TV4 vilket gör att utbudet även består av många svenska serier och klassiska filmer. Om du gillar svensk filmkultur är C More det bästa valet. Det är även det självklara valet för alla som gillar sport och vill titta på matcher och sportevenemang.

Användarupplevelse & Support

C More har många frågor och svar på hemsidan vilket gör det enkelt att navigera. Du hittar svar på de flesta frågorna i deras FAQ, men det går även att ringa och mejla kundtjänst om du har en fråga som inte besvaras på hemsidan. Generellt är C More mycket lätt att använda. Det går snabbt att hitta de olika titlarna och en stor fördel är att det även går att ladda ned serier och filmer för att titta offline. Till skillnad mot SVTPlay är det enkelt att hitta en film eller serie som du redan påbörjat och fortsätta titta där du slutade. Du slipper med andra ord att spendera tid på att leta och spola fram.

Sammanfattningsvis är C More ett mycket bra alternativ till Dreamfilm!

2. Viaplay

Viaplay är en svensk streamingtjänst som ägs av Nordic Entertainment Group. Här hittar du filmer, serier, sport och barnunderhållning. Tjänsten lanserades 2007 under namnet Viasat OnDemand och bestod då främst av filmer och sport. Idag kan användare utnyttja Viaplays erbjudande genom att betala en fast månadsavgift. År 2019 var Viaplay den näst populäraste streamingtjänsten i Sverige efter Netflix.

Abonnemang

Hos Viaplay kan du välja mellan flera olika abonnemang. Priset och utbudet varierar, men samtliga paket ger dig möjligheten att streama och ladda ned så mycket du vill under tidsperioden. Du kan avsluta abonnemangen när du vill.

  • Viaplay Film & Serier kostar 109 kronor per månad och är därmed det billigaste paketet. Du får tillgång till hela serieutbudet samt många filmer. Dessutom kan du prova tjänsten kostnadsfritt i två veckor.
  • Viaplay Total kostar 449 kronor per månad och är därmed det dyraste paketet. Det ger tillgång till hela serieutbudet, massor med filmer samt till alla Viaplays sporträttigheter, inklusive fighting. PPV ingår inte i abonnemanget. Med det här paketet kan du bland annat titta på Champions League, Premier League, Bundesliga, Europatouren, NFL, NHL, Formula 1 och UFC.
  • Viaplay Sport kostar 399 kronor per månad och i det här paketet ingår allt som ingår i Viaplay Total med undantag för film. Med andra ord kan du ta del av hela Viaplays serieutbud och sporträttigheter.

Priser

Hos Viaplay får du vad du betalar för. Om du bara vill titta på serier och film är det billigt, men om du vill titta på sport så betalar du betydligt mer. Prissättningen ser ut som den gör hos de flesta andra aktörerna på marknaden. Om du vill ha ett stort utbud av sportevenemang och matcher kommer det att kosta en del.

Utbud

Viaplay har ett stort utbud av svenska såväl som internationella filmer och TV-serier. Även utbudet för barn är jämförelsevis stort vilket gör Viaplay till ett bra val för hela familjen. Förutom filmer och serier har Viaplay rättigheter till ett stort antal evenemang, vilket förmodligen är en av de främsta anledningarna till dess populäritet. Användare får bland annat tillgång till stora sportevenemang som Olympiska spelen (OS), Uefa Champions League, Premier League och PGA-golf. Med andra ord är Viaplay ett mycket bra val för personer som gillar sport. Viaplay har dessutom det största nedladdningsbara utbudet av serier och filmer.

Användarupplevelse & Support

Viaplay är en användarvänlig tjänst som fungerar på många olika enheter, exempelvis i mobilen, surfplattan, Apple TV, Playstation, Xbox och Chromecast. Du kan ladda ner många titlar vilket gör att du kan titta när det passar dig. Det är möjligt att utnyttja tjänsten i hela EU och du kan använda två skärmar samtidigt. Viaplay erbjuder sina användare full flexibilitet vilket gör att du kan säga upp ditt abonnemang när som helst. På hemsidan hittar du även en informativ FAQ där du hittar svar på vanliga frågor om teknik, användarkontot, innehåll och funktioner.

3. HBO Nordic

HBO Nordic är den nordiska versionen av den amerikanska Video on Demand-tjänsten HBO. Tjänsten är tillgänglig i Sverige, Norge, Danmark och Finland sedan 2012. Utbudet består framför allt av HBO:s egenproducerade serier med svenska undertexter, men här finns även svenska filmer och serier.

Abonnemang

HBO Nordic erbjuder bara ett abonnemang och det kostar 109 kronor per månad. Det ger dig obegränsad tillgång till alla filmer och serier. Som ny användare kan du prova på tjänsten kostnadsfritt i två veckor. Du kan när som helst säga upp abonnemanget.

Priser

Månadskostnaden för att ta del av HBO Nordics utbud var tidigare billigare än konkurrenterna, men nu kostar det nästan exakt lika mycket oavsett vilken streamingtjänst du använder för att titta på film och tv-serier. Det som skiljer de olika tjänsterna åt är snarare utbudet och användarupplevelsen.

Utbud

HBO Nordics främsta fördel är dess utbud av högkvalitativa serier och filmer. Här får användarna tillgång till ett stort antal egenproducerade serier och filmer som inte finns tillgängliga via någon annan streamingtjänst. HBO har bland annat producerat succéerna Game of Thrones, True detective, Girls, Chernobyl, Sopranos, Sex and the City och Handmaids’s Tail. Utbudet av serier och filmer är mindre än Netflix, men kvaliteten är å andra sidan högre. HBO Nordic erbjuder inte möjligheten att kolla på sport. Det är ingen komplett streamingtjänst, men de många påkostade serierna gör att många väljer att komplettera exempelvis Viaplay med ett abonnemang hos HBO Nordic. Om du vill ha ett bra alternativ med högkvalitativa filmer är dock HBO Nordic ett bra val rakt igenom.

Användarupplevelse & Support

HBO Nordic är inte lika användarvänlig som de andra streamingtjänsterna, men det har skett en del förbättringar det senaste året. Nu är det möjligt att spara det du vill titta på offline. Tjänsten fungerar på mobil, surfplatta, dator, tv och flera andra enheter. Sedan 2015 har HBO Nordic stöd för för Chromecast. Flera användare klagar på att det inte är lätt att hitta titlar som redan påbörjats vilket gör att du även kan behöva spendera en del tid att spola fram till där du var. Det är inte heller lätt att hitta svar på vanliga frågor. Kundtjänsten svarar dock snabbt på mejl om du har några frågor om ditt abonnemang eller annat.

4. Netflix

Amerikanska Netflix är idag världens största underhållnings- och medieföretag. Många anser att det är tack vare Netflix som användarbeteendena har ändrats drastiskt när det kommer till att konsumera underhållning. Idag är Netflix den största och populäraste streamingtjänsten i världen och i Sverige. Utbudet varierar mellan olika länder och regioner. Den nordiska varianten erbjuder video on demand till en fast månadskostnad.

Abonnemang

Netflix erbjuder tre olika abonnemang till en fast månadskostnad. Du får titta obegränsat på serier och filmer under tidsperioden. Utbudet är detsamma för samtliga abonnemang. Det som skiljer de olika prisklasserna åt är antalet skärmar och HD.

  • Basic är det billigaste abonnemanget och kostar 89 kronor per månad. I paketet ingår ett mycket stort antal filmer och tv-serier för både vuxna och barn. Endast en skärm kan användas och HD-kvalitet ingår ej.
  • Standard kostar 109 kronor per månad och ger användaren möjlighet att titta från två skärmar samtidigt. HD ingår i standardpaketet.
  • Premium kostar 139 kronor per månad och ger dig möjlighet att streama från 4 olika skärmar samtidigt i ultra HD. Det här paketet passar bra om hela familjen vill kunna använda tjänsten.

Tidigare erbjöd Netflix nya användare möjligheten att prova på tjänsten helt kostnadsfritt i 30 dagar. Tyvärr har de tagit bort provperioden. Det är dock lätt att säga upp abonnemangen eftersom det inte finns några kontrakt, uppsägningsavgifter eller förpliktelser.

Priser

Priserna hos Netflix är marknadsmässiga och ett standardabonnemang kostar lika mycket som hos konkurrenterna. Netflix erbjuder, till skillnad från många andra streamingtjänster, möjligheten att streama från fyra tjänster i deras premiumversion. Netflix Basic är den billigaste tjänsten som finns tillgänglig på den svenska marknaden.

Utbud

Att Netflix är det populäraste alternativet till Dreamfilm beror nog främst på det enorma utbudet av serier och filmer. Ingen annan tjänst erbjuder så många titlar som Netflix. Här hittar du bland annat succéer som The Crown, Homeland, Modern Family, Breaking Bad, Orange is the New Black och House of Cards. Dessutom kan användare ta del av många egenproducerade serier och filmer, exempelvis Narcos. Netflix erbjuder inte sport, men om du gillar att sträckkolla serier och film är det ett mycket bra val. Det passar särskilt bra för familjer och hushåll med flera användare.

Användarupplevelse & Support

Det är mycket lätt att använda Netflix. Du kan skapa olika användarkonton så att alla familjemedlemmar har sitt eget konto. Det går även att skapa en särskild barnprofil vilket gör att småbarn endast kan titta på barnvänliga serier och filmer. Det är lätt att filtrera och hitta olika titlar. Netflix har en egen sektion för serier och filmer som du börjat titta på. Det gör att du snabbt kan fortsätta kolla där du slutade. Netflix toppar ofta listor om de bästa streamingtjänsterna. Sajtens gränssnitt lyfts ofta fram som en stor fördel. Det är intuitivt att navigera på sajten och du får rekommendationer baserat på vad du tittat på tidigare. Du hittar svar på många frågor på sajtens FAQ. Om du har frågor kan du även mejla deras support. Om du vill avsluta ditt abonnemang gör du det enkelt online med några få klick.

Netflix är mångas favorit när det kommer till alternativ till Dreamfilm och det är lätt att förstå varför. Med ett enormt utbud, bra priser och en mycket användarvänlig sajt är Netflix ett mycket bra val.

5. YouTube Movies

YouTube Movies är ett spännande alternativ till Dreamfilm. En stor del av innehållet på YouTube är gratis för användare, men om du vill titta på filmer och serier behöver du betala. YouTube Movies är en premiumtjänst som ger dig tillgång till tusentals filmer och serier.

Abonnemang

YouTube Movies erbjuder inga abonnemang eller paket. Istället hyr eller köper du enskilda filmer och serier. När du hyr en film på YouTube har du 30 dagar på dig att börja titta på den. När du väl börjar titta på filmen har du 48 timmar på dig att titta klart på den. Under den tiden kan du titta på filmen så många gånger du vill. Vissa titlar har en annan uthyrningsperiod än 48 timmar. Vad som gäller för just den film du vill titta på ser du i kassan innan du betalar för uthyrningen.

Priser

Priserna för att hyra en film via YouTube Movie varierar beroende på vilken typ av film det är. De flesta filmer kostar 39 kronor, men det finns även en hel del titlar för 29 kronor. De populäraste och nyaste filmerna kostar 49 kronor. Eftersom det endast gäller en film är YouTube Movies betydligt dyrare än de andra streamingtjänsterna om du vill titta på många serier och filmer. Om du däremot bara vill titta på någon film ibland kan det vara ett prisvärt alternativ.

Utbud

Utbudet av serier och filmer är hyfsat stort på YouTube Movies, men långt ifrån Netflix. Här kan du välja bland tusentals klassiker och nya filmer. Fokus ligger framför allt på filmer, men användare kan även titta på dokusåpor, serier och dokumentärer. Det är möjligt att köpa en hel säsong av en serie eller enstaka avsnitt. Om du köper en hel säsong med vissa avsnitt som inte har släppts så kommer de automatisk läggas till i ditt YouTube-bibliotek när de lanseras. För vissa filmer finns olika upplösningar tillgängliga. Om du vill titta med HD eller ultra-HD krävs det att du har en viss internetanslutning och ibland fungerar det bara på vissa enheter. Utbudet av filmer och program varierar och uppdateras regelbundet. Det är värt att notera att YouTube Movies inte erbjuder någon premiumtjänst för att streama sport.

Användarupplevelse & Support

YouTube Movies skiljer sig en hel den från de andra streamingtjänsterna. Som användare kan du välja att titta i Google Play-appen eller via desktopversionen på datorn. Appen är mycket användarvänlig och fungerar felfritt. Att leta efter titlar via YouTube på datorn är däremot inte lika intuitivt. Många användare hyllar appen, men klagar på desktop-versionen. Om du vill streama film via appen någon enstaka gång är YouTube Movies ett mycket bra alternativ till Dreamfilm. För att hyra film via YouTube måste du vara minst 18 år. Endast vissa enheter stöds och du kan läsa mer om det på hemsidans FAQ. Tänk på att du måste ha internetanslutning för att streama filmer och serier via YouTube. Du kan med andra ord inte ladda ned några titlar.

Vanliga frågor om Dreamfilm

Vad är Dreamfilm?

Dreamfilm är en av många piratsajter som gör det möjligt att streama filmer och TV-serier gratis. Det är dock inte lagligt och skaparna av Dreamfilm anklagades för brott mot upphovsrätten såväl som copyright-lagar. Det gjorde att den gamla versionen av Dreamfilm stängdes ned 2015. I olika forum på internet spekuleras det huruvida andra personer skulle ta över och återskapa Dreamfilm, men än så länge finns det ingen ny variant tillgänglig. Det dyker dock ofta upp liknande versioner, exempelvis .ru eller .to, men de stängs ned snabbt. Liknande olagliga streamingtjänster till Dreamfilm inkluderar Swefilmer och Nyafilmer.

Är Dreamfilm olagligt?

Ja, Dreamfilm såväl som liknande streamingtjänster är olagliga. När filmer och TV-serier är helt gratis online finns det ofta en hållhake. I fallet med Dreamfilm blev det tydligt när Dreamfilm 2016 dömdes skyldiga till brott mot upphovsrättslagen. Bakom anmälan stod Svensk filmindustri, Walt Disney och Nordisk Film. Skaparna bakom sajten hade tjänat stora pengar på annonsintäkter. Användare av streamingtjänster som Dreamfilm befinner sig i en gråzon. Det är upphovsmännen bakom sajten som har ansvar för innehållet som laddas upp. Eftersom användare inte laddar ned en kopia på hårddisken bryter de inte mot lagen genom att använda dessa sajter, men de bör fråga sig själva om det är rätt. För att filmindustrin ska kunna betala löner och utvecklas bör det vara en självklarhet att betala för den underhållning de tar del av. Därför bör du inte streama film, serier eller sport på sajter som inte är godkända. Det finns många bättre alternativ som du kan läsa mer om ovan.

Sammanfattning av Dreamfilm alternativ

Dreamfilm är en av många olagliga sajter för att streama film och serier. Som tur är finns det många lagliga alternativ till Dreamfilm, exempelvis C More, Viaplay, HBO Nordic, Netflix och YouTube Movies. Vilken av dessa lagliga streamingtjänster som passar dig bäst beror bland annat på vilken typ av underhållning du vill titta på, hur ofta samt från hur många skärmar. Många väljer att ha abonnemang hos flera streamingtjänster eftersom de då får ett ännu större utbud. Det är framför allt vanligt i familjer där önskemålen kan variera. Priserna hos de olika tjänsterna är mer eller mindre detsamma, men om du vill titta på sport kostar det mer. C More och Viaplay är de bästa valen om du vill inkludera sport i abonnemanget. HBO Nordic har ett något smalare utbud än konkurrenterna, men många högkvalitativa filmer och serier. Netflix passar bäst för personer som letar efter ett alternativ med stor variation samt möjligheten att titta från fyra skärmar samtidigt. YouTube Movies passar framför allt dig som bara vill streama film vid några enstaka tillfällen. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.